Monumente Historike Page

Ublat

Edhe pse Kraja është trevë që shtrihet përgjatë bregut të Liqenit të Shkodrës, ajo në brendi gjithandej është vend i thatë, pa ujë të gjallë. Me fjalë tjera pa burime natyrore të ujit...

Kisha e Shen Merise

Gërmadhat e Kishës së vjetër Shën Mëria e Krajës paraqesin një monument historik të rëndësishëm për Krajën dhe banorët e saj.Ky tempull i lashtë ka një histori të bujshme...

Kisha e Briskut

Kisha e “Shën Mitrit” e cila ndodhet në fshatin Brisk Poshtë të Shestanit, është një tempull i vogël me një kapacitet që mban brenda rreth 30 persona...

Xhamiat

Xhamia e parë në Krajë konsiderohet se është Xhamia e Qyrjanit e ndërtuar më 1602. Sipas teologut Agoviq, xhamia e parë në Krajë është ndërtuar në Muriq Naltë...

Qendra e Sjerçit

Shum vite më parë Vani i Sjerçit ka qenë qendër administrative, ekonomike dhe tregtare e Krajës. Për në këtë lokalitet të shpie rruga lokale e asfaltuar përmes Qyrjanit...

MOLI I HUTAJVE

Moli i Hutajve ndodhet në afersi te kufirit shteteror me Shqiperine, nga ku si ne pëllembe te dores shihet qyteti i Shkodres me rrethinë, ne Skje...